Stream nu på

Camilla - Krudt og Krydderier

Serie fra 2011

Genre: livsstil
Tilføjet: 6/3 2018
I Krudt og Krydderier tager Camilla Plum dig ud på en historisk og kulinarisk rejse blandt alverdens krydderier. I aften skal der laves mad fra Nordafrika - Lammetagine med ras el rhanut og harissa - og gulerodssalat med kanel og orangeblomstvand. Danskerne hverken kender eller bruger ret mange krydderier i madlavningen, selvom det er en billig måde at få livliggjort selv de mest klassiske retter. Der er noget magisk over krydderier, deres evner til at få dagligdags ingredienser til at smage som himlen, løfte daglig mad op på et helt andet niveau, ved hjælp af tørrede frø, bark, blomster, rødder, blade som efterhånden kan fås næsten alle vegne. I 10 programmer skal der hjemme i Camillas køkken trylles med de magiske dufte og smukke og mærkeligt udseende planteprodukter. Sendt første gang 03.04.11
Episode 1
1

Episode 1

I Krudt og Krydderier tager Camilla Plum dig ud på en historisk og kulinarisk rejse blandt alverdens krydderier. I aften skal der laves mad fra Nordafrika - Lammetagine med ras el rhanut og harissa - og gulerodssalat med kanel og orangeblomstvand. Danskerne hverken kender eller bruger ret mange krydderier i madlavningen, selvom det er en billig måde at få livliggjort selv de mest klassiske retter. Der er noget magisk over krydderier, deres evner til at få dagligdags ingredienser til at smage som himlen, løfte daglig mad op på et helt andet niveau, ved hjælp af tørrede frø, bark, blomster, rødder, blade som efterhånden kan fås næsten alle vegne. I 10 programmer skal der hjemme i Camillas køkken trylles med de magiske dufte og smukke og mærkeligt udseende planteprodukter. Sendt første gang 03.04.11

Episode 2
2

Episode 2

I Krudt og Krydderier tager Camilla Plum dig ud på en historisk og kulinarisk rejse blandt alverdens krydderier. I aften viser Camilla Plum, hvordan man laver en rigtig chutney - altså sådan som inderne gør det. Desuden blander hun krydderier til en ægte Panch Phoran, som gør selv blomkål til en udsøgt ret. Danskerne hverken kender eller bruger ret mange krydderier i madlavningen, selvom det er en billig måde at få livliggjort selv de mest klassiske retter. Der er noget magisk over krydderier, deres evner til at få dagligdags ingredienser til at smage som himlen, løfte daglig mad op på et helt andet niveau ved hjælp af tørrede frø, bark, blomster, rødder, blade, som efterhånden kan fås næsten alle vegne. I 10 programmer skal der hjemme i Camillas køkken trylles med de magiske dufte og smukke og mærkeligt udseende planteprodukter. Sendt første gang 10.04.11

Episode 3
3

Episode 3

I Krudt og Krydderier fortsætter Camilla Plum med at bringe østens mystik ind i dit køkken. I aften laver Camilla traditionel indisk mælkete - også kaldet chai, og så viser hun dig, hvordan du får det bedste ud af dine basmatiris, når hun laver pilaf. Danskerne bruger ikke ret mange krydderier i madlavningen, selvom det er en billig måde at få livliggjort selv de mest klassiske retter. Der er noget magisk over krydderier, deres evne til at få dagligdags ingredienser til at smage som himlen, løfte daglig mad op på et helt andet niveau ved hjælp af tørrede frø, bark, blomster, rødder og blade, som efterhånden kan fås næsten alle vegne. I 10 programmer tryller Camilla med de magiske dufte og smukke og mærkeligt udseende planteprodukter. Sendt første gang 17.04.11

Episode 4
4

Episode 4

I Krudt og Krydderier laver Camilla Plum indisk mad så smagsløgene eksploderer. Populære retter som Chicken tikka, Sambar Marsala, Garam Marsala og kikærte pandekager fylder Camilla Plums landkøkken med duften af østen. Camilla Plum viser dig, hvordan man får det bedste ud af sine krydderier ved at riste dem, og så fortæller hun historien om det sagnomspundne krydderi Silphium - et nu uddød krydderi. Danskerne bruger ikke ret mange krydderier i madlavningen, selvom det er en billig måde at få livliggjort selv de mest klassiske retter. Der er noget magisk over krydderier, deres evner til at få dagligdags ingredienser til at smage som himlen, løfte daglig mad op på et helt andet niveau, ved hjælp af tørrede frø, bark, blomster, rødder og blade som efterhånden kan fås næsten alle vegne. I 10 programmer tryller Camilla med de magiske dufte og smukke & mærkeligt udseende planteprodukter. Sendt første gang 24.04.11

Episode 5
5

Episode 5

I Persien bruger de krydderier i en sammensætning, som vi danskere ikke er vant til. Camilla Plum skaber en magisk persisk is af citron, kardemomme og safran, og en lammesteg er ikke det samme, når den er blevet behandlet med en Advieh - en blanding af tørret limefrugt, rosenblade og safran. Danskerne bruger ikke ret mange krydderier i madlavningen, selvom det er en billig måde at få livliggjort selv de mest klassiske retter. Der er noget magisk over krydderier, deres evner til at få dagligdags ingredienser til at smage som himlen, løfte daglig mad op på et helt andet niveau ved hjælp af tørrede frø, bark, blomster, rødder og blade, som efterhånden kan fås næsten alle vegne. I 10 programmer tryller Camilla med de magiske dufte og smukke og mærkeligt udseende planteprodukter. Sendt første gang 01.05.11

Episode 6
6

Episode 6

I aftenens program skal det handle om krydderier fra Mexico og det betyder chili, masser af chili. I modsætning til hvad mange tror, så er chilier fra Mexico ikke særligt stærke, mener altså Camilla Plum, som laver Chilisauce, Guacamole, Mole pablano og Ceviche, så alle kan være med. Danskerne bruger ikke ret mange krydderier i madlavningen, selvom det er en billig måde at få livliggjort selv de mest klassiske retter. Der er noget magisk over krydderier, deres evner til at få dagligdags ingredienser til at smage som himlen, løfte daglig mad op på et helt andet niveau, ved hjælp af tørrede frø, bark, blomster, rødder og blade, som efterhånden kan fås næsten alle vegne. I 10 programmer tryller Camilla med de magiske dufte og smukke og mærkeligt udseende planteprodukter. Sendt første gang 08.05.11

Episode 7
7

Episode 7

I Kina spiser de hunde og alt muligt andet. De typiske krydderier er stjerneanis, sorte gærede sojabønner, ingefær, hvidløg, sechuanpeber, cassia, lakrids, chili, fennikel, nelliker, soya og sukker. Camilla Plum laver hoisinsauce - en kinesisk barbecuesauce og krudter agurkesalaten op med chili og ingefær, og så viser hun dig, hvordan man rødkoger - en tilberedningsmetode der giver en meget flot krydring til fedtmarmoreret kød. Danskerne bruger ikke ret mange krydderier i madlavningen, selvom det er en billig måde at få livliggjort selv de mest klassiske retter. Der er noget magisk over krydderier, deres evner til at få dagligdags ingredienser til at smage som himlen, løfte daglig mad op på et helt andet niveau ved hjælp af tørrede frø, bark, blomster, rødder og blade, som efterhånden kan fås næsten alle vegne. I 10 programmer tryller Camilla med de magiske dufte og smukke og mærkeligt udseende planteprodukter. Sendt første gang 15.05.11

Episode 8
8

Episode 8

Hvis Camilla Plum kun måtte spise én slags mad, så ville det være vietnamesisk. Vietnamesisk mad er vidunderlig frisk, rå, krydret, nogle gange hyperstærk men ikke altid. Hvis man har været der, er det en længsel, de duftende sprøde bundter af mynte og vandsnerler, sprøde struttende kål og sennepsplanter med smukke former og skarpe blade, duften af nuoc mam, den søde stærke fishsauce, der hviler over ethvert kvarter, hvor der serveres mad. Camilla Plum serverer nudelsalat med rosa andebryst, krydret andesuppe og marinerede laks. Sendt første gang 22.05.11

Episode 9
9

Episode 9

Thailandsk mad er fantastisk, når det bliver lavet rigtigt. Det thailandske køkken har en kombination af sødt, surt, salt og bittert, som er helt unik, og en parfumerthed som ikke har sin lige. Camilla Plum viser dig, hvordan du laver grøn karrypasta, fiskesuppe og thaisalat, så det føles, som du står i en gadebod i Bangkok. Danskerne bruger ikke ret mange krydderier i madlavningen, selvom det er en billig måde at få livliggjort selv de mest klassiske retter. Der er noget magisk over krydderier, deres evner til at få dagligdags ingredienser til at smage som himlen, løfte daglig mad op på et helt andet niveau ved hjælp af tørrede frø, bark, blomster, rødder og blade, som efterhånden kan fås næsten alle vegne. I 10 programmer tryller Camilla med de magiske dufte og smukke og mærkeligt udseende planteprodukter. Sendt første gang 29.05.11

Episode 10
10

Episode 10

Camilla Plums kulinariske verdensrejse slutter i Indonesien, hvor de rigtig godt kan lide chili og jordnødder. Der findes ikke en enkel "indonesisk" cuisine, som omfatter de 6000 beboede øer, men nærmere et sammenrend af mange regionale retter. Camilla Plum laver sort sambal, peanut sauce og satay spyd, jasminris med kokosmælk og Gado - Gado - en lækker indonesisk salat. Danskerne bruger ikke ret mange krydderier i madlavningen, selvom det er en billig måde at få livliggjort selv de mest klassiske retter. Der er noget magisk over krydderier, deres evner til at få dagligdags ingredienser til at smage som himlen, løfte daglig mad op på et helt andet niveau ved hjælp af tørrede frø, bark, blomster, rødder og blade, som efterhånden kan fås næsten alle vegne. I 10 programmer tryller Camilla med de magiske dufte og smukke og mærkeligt udseende planteprodukter. Sendt første gang 05.06.11